Rucolasalade  met Roquefort

Ingredienten:

50 g Rucola

100 g Roquefort

100 g Blauwe bessen

8 Plakjes Spek of Serranoham

1 el Frambozenazijn

5 el Virgen Olijfolie

Vloeibare Honing

Peper

Zout

Bereiding:

Bak de plakjes spek zachtjes uit tot ze knapperig zijn, of snijd de serranoham in stroken van 2 cm breed.

Was de rucola en blauwe bessen. Verkruimel de roquefort tot kleine stukjes.

Maak een dressing van de frambozenazijn, olijfolie, vloeibare honing naar smaak, peper en zout. In plaats van frambozenazijn kan je ook een vijg/dadelazijn gebruiken, laat dan de honing weg.

Maak de rucola op op een bord of schaal en verdeel de roquefort en blauwe bessen hierover. Maak af met de dressing en garneer met het uitgebakken spek of opgerolde serranoham.