Tagliatelle met  Groene Asperge en  Cantharellen

Ingredienten:

200 gr. Cantharellen

400 gr. kipdijfilet

300 gr. Tagliatelle

100 ml asperge bouillon

200 ml kook room

1 sjalotje

1/2 bosje lente-ui

1 bosje groene Asperges

50 gr geschaafde Parmezaan









Bereiding:

Snij de lente-ui en de groene asperges in stukjes van ca. 2 cm. Houdt de asperge topjes apart. Kook de rest van de asperges ca. 10 minuten in water met groentebouillon. Houdt van het kookvocht 100 ml. Achter voor de verdere bereiding.

Snijd de cantharellen in stukken en snipper het sjalotje.

Snijd de kip in dobbelsteentjes. Braad deze aan in een koekenpan.

Fruit de cantharellen met het sjalotje in een grote koekenpan.

Blus af met de achtergehouden bouillon en de kookroom. Laat het geheel inkoken tot sausdikte en voeg de lente-ui, de asperges en de kip toe. Laat zachtjes verder sudderen.

Kook ondertussen de pasta beetgaar en giet deze af.

Roer de pasta door de saus en serveer direct. Garneer met de geschaafde Parmezaan.