Aardbeien Panna Cotta

Ingredienten:

600 ml Slagroom

250 gr. Aardbeien

3 el suiker

1 zakje vanillesuiker

3 blaadjes Gelatine

2 tl Balsamico












Bereiding:

Maak een coulis van de aardbeien, bijvoorbeeld met de staafmixer en zeef, of met een juicer.

Week de gelatine in ruim koud water. Laat de room met de vanillesuiker, 4 el aardbeiencoulis en de suiker een paar minuten zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen.

Knijp de gelatine goed uit en los deze op in het roommengsel.

Giet het mengsel in een mooi kopje en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Meng de rest van de coulis met 2 tl balsamico en zet koel weg. Snijd de aardbeien in vieren en meng deze met wat balsamico en zet koel weg.

Serveer de kopjes panna cotta met wat coulis en wat aardbeienstukjes.