Bobotie met  gekruide rijst

Ingredienten:

1kg Rundergehakt

2 grote uien

1 el kerrie masala

2 el abrikozenjam

2 frisse appels

75 gr rozijnen

2 el citroensap

0,5 tl oregano

1 el suiker

3 el paneermeel

2 dl melk

2 eieren

2 laurierblaadjes

300 gr Basmati rijst

1 el verse koriander



Bereiding:

Verhit de oven op 180 graden, vet een ovenschaal in met olie. Bak uisnippers glazig in wok of hapjespan, bestrooi met kerrie.

Voeg gehakt toe, roerbak, kruid met zout en peper. Voeg abrikozenjam, rozijnen, stukjes appel, citroensap en suiker, laurierblad, paneermeel en oregano toe.

Stort in ovenschaal en bak 30 min. In de oven. Klop de eieren met melk los en schenk over gehakt. Bak nogmaals 30 min. Tot bovenkant mooi bruin is.

Kook rijst als omschreven op de verpakking. Voeg aan het kookwater zout en peper toe. Bestrooi met gehakte koriander.

Serveer Bobotie met rijst en mangochutney (of tomaat / courgettechutney), of veldsla met mango. Schenk er herfstig bokbier bij of een volfruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn.