Ingredienten: |
6 Ei dooiers |
90 gr Suiker |
4 tl Maizena |
5 dl Volle Melk |
8 el Room |
1 Kaneelstokje |
Zest van 1/2 citroen |
Zest van 1/2 Sinaasappel |
1/2 tl Anijszaad |
Basterdsuiker |
|
|
|
|
|
|
|
Bereiding:
Breng de melk, room, kaneel, citroen, sinaasappel en anijs op een laag vuur aan de kook.
Klop ondertussen de ei dooiers, maïzena en suiker tot een gladde, glanzende massa.
Schenk de hete melk door een zeef bij het eimengsel onder voortduren roeren.
Verhit dit mengsel onder voortduren kloppen op laag vuur tot de custard aan de gard hangt.
Neem van het vuur en schenk in de ramequins (stenen schaaltjes). Laat gedurende min. 2 uur afkoelen in de koelkast.
Bestrooi de Crema met basterdsuiker en brandt dit tot een hard suikerlaagje.
Dien direct op.