Tonnato Saus

Ingredienten:

140 gr. Tonijn uit blik

4 Ansjovisfilets

55 gr. Kappertjes

55 gr. Augurken

2 Eidooiers

4 el Citroensap

125 ml Olijfolie

Schijfjes Citroen

Peterselie









Bereiding:

Laat de ansjovis en de augurken uitlekken, spoel de kappertjes af en snijd alles fijn.

Doe de tonijn met de ansjovis, de kappertjes en de augurken in de blender en maak er puree van.

Klop in een andere kom de eidooiers met het citroensap. Klop de olijfolie er geleidelijk door, eerst druppel voor druppel en dan in een straaltje.Voeg, als alle olie erdoor is geroerd, het tonijnmengsel toe en roer tot alles zo dik is als slagroom. Breng op smaak met peper en zout. Dek af met huishoudfolie en zet het tot gebruik in de koelkast.


Voor de Vitello:

Schik het vlees op een schaal. Roer de tonijnsaus door en verdeel over het vlees. Garneer met de citroenschijfjes en peterselie.