Paddestoelen Cacciatore

Ingredienten:

Gemengde paddestoelen - 500 gr.

1 fijngehakte sjalot

Spek blokjes

Roompaté

Tomatenpuree

Creme fraiche

Rode wijn

Pecorino

Knoflook

Verse Oregano

Verse Tijmblaadjes

Versgemalen zwarte peper

Zout

Bereiding:

Bak de paddestoelen in olie en boter gedurende 3 a 4 minuten.

Neem de paddestoelen uit de pan.

Bak in paddestoelenvet de spekjes gedurende 4 minuten.

Voeg het gehakte sjalotje en de gehakte knoflook toe en laat even meefruiten.

Blus het geheel met de rode wijn en laat even inkoken.

Voeg de bouillon en tomatenpuree toe.

Meng de roompate (of foie) met de saus.

Voeg de paddestoelen en de oreganoblaadjes toe en laat even pruttelen.

Maak de saus af met de geraspte pecorino en crème fraiche.

Lekker met pasta en een salade.