Arabische  Gehaktballetjes

Ingredienten:

400 gr. lamsgehakt

1 ei

2 tl Ras el Hanout

1 middelgrote ui

1 courgette

Gepelde tomaten (Blik)

250 ml. Bouillon

3 el Verse Koriander

1 el Platte Peterselie

Zout

Peper

Paneermeel

Bloem om te bestuiven

1 el boter

2 el olijfolie

Bereiding:

Snipper de ui en hak de verse kruiden.

Bereid de gehakt met het losgeklopte ei, een derde deel van de ui, het paneermeel, de peterselie en 1 tl Ras el Hanout. Rol hiervan kleine balletjes.

Rol de balletjes door de bloem.

Verhit de boter en de olie en bak hierin de balletjes ca. 5 minuten tot ze bruin zijn.

Snijd ondertussen de courgette in blokjes, en bak deze kort in wat olie. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de rest van de ui toe aan de balletjes en fruit deze gedurende 2 minuten op een matig vuur.

Voeg de gepelde tomaten, gehakte koriander, 1 tl Ras el Hanout en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het eind de gebakken courgette toe en laat nog even mee warmen.

Lekker met Couscous of Rijst.


Tip: Bij gebrek aan lamsgehakt, smaakt dit ook goed met (biologisch) rundergehakt.