Recepten en ingrediënten

Op deze pagina vindt je een aantal van mijn favoriete recepten.

Bij het maken van deze recepten probeer ik altijd de beste ingrediënten te gebruiken. Biologisch, vers, zelf geïmporteerd, zelf gekweekt, zelf gemaakt, enz.

Vanzelfsprekend heb ik in de loop der jaren aan aantal voorkeuren voor producten ontwikkeld, die ik jullie niet wil onthouden.

Olijfolie

Tijdens onze vele vakanties in Spanje hebben we de Spaanse olijfolie ontdekt. De wat pittiger olie uit het zuiden, maar vooral de zachte en smaakvolle oliën uit het noordoosten, in Catalonië.

Kaas

Voor de kaas die ik in gerechten verwerk gebruik ik liefst de wat pittiger en smaakvolle soorten.

Roquefort: mijn onbetwiste favoriet is Papillon Noir of
Rouge.

Parmezaan:

Geitenkaas:

Pecorino:

Specerijen en kruiden

De meeste kruiden proberen we zelf te kweken. Erg makkelijk om altijd je kruiden vers uit het keukenraam te kunnen plukken.

Waar mogelijk gebruik ik specerijen zo zuiver mogelijk, vers gemalen peper, vers geraspte nootmuskaat, zelfs vers gemalen zout.

Vlees en gevogelte

Wat smaak betreft gebruik ik het liefst biologisch vlees en gevogelte.